Wat kun je van mij verwachten?
We starten met een intake gesprek. Tijdens het intakegesprek doe jij je verhaal en weet je gelijk of het wel of niet klikt. Voor het slagen van een therapie is het heel belangrijk dat je een “klik” hebt met je therapeut. Als je besluit met mij in zee te gaan, maken we je hulpvraag concreet en starten we een traject. Een traject kan bestaan uit één of meerdere sessies.

Voorbeelden om hulp te zoeken
Wanneer schakel je hulp in? Er zijn talloze voorbeelden op te noemen; rouw ervaren komt veel voor. Misschien ervaar je rouw doordat je een dierbaar iemand hebt verloren, of is je relatie stuk gelopen of ben je je baan kwijt geraakt. Misschien ben je ongewenst kinderloos, of beheerst een (on) bewust trauma je leven. Er kunnen zoveel redenen zijn waardoor je je diep ellendig kunt voelen. Het kan daardoor zijn dat je de grip op het leven (tijdelijk) hebt verloren en dat je emotioneel bent vastgelopen. Maar misschien zijn er wel situaties waar je steeds weer tegenaan loopt en denkt “waarom overkomt mij dit nu steeds” of waarom voel ik mij zo alleen.” Of heb je vragen zoals: “waarom ben ik bang om stappen te zetten, waar komt deze angst vandaan?” Dan gaan we samen op zoek en bekijken we of er wellicht disfunctionele patronen onder jouw gedachten, gevoelens en gedrag liggen. Misschien heb je de diagnose: somatisch onverklaarde lichamelijke klachten (SOLK) gekregen, of een diagnose gehoord waarmee je “maar moet leven.” Ook dan kunnen we samen op zoek gaan naar een manier waarbij de lijdensdruk wordt verminderd en de kwaliteit van leven wordt verbeterd.

Stress op je werk?
Naast mijn HBO opleiding voor Psychosociaal Therapeut heb ik een HBO module Arbeids-en Gezondheidspsychologie gedaan. Bij stress op het werk of bij een Burn-out ga ik met jou aan de hand van verschillende modellen bekijken hoe het zit met je werksituatie. Samen kunnen we bekijken hoe het zit met jouw taaklast en welke regelmogelijkheden er zijn, en misschien kom je er achter dat je baan niet bij je past.

Inzicht of oplossing
Sommige cliënten willen inzicht in een probleem en kunnen verder. Anderen willen graag oplossingsgericht te werk; dan stel ik samen met jou een plan op, met doelen en strategieën om dat doel te bereiken. Elk mens heeft z’n eigen tempo, voorkeur, behoefte en daar stem ik mij op af. De autonomie ligt altijd bij jou!

Praktijkruimte/natuur/online
Gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte in Assen, ofwel bij AFP-fysiotherapie of aan huis. Maar als je graag de natuur in wilt om te praten, is daar alle gelegenheid voor. Misschien vind je het prettiger of komt het beter uit om online gesprekken te voeren, ook dat is een mogelijkheid .

Kracht en vertrouwen
Samen met jou ga ik op zoek naar die kracht die in elk mens huist en waar je zelf (weer) op kunt vertrouwen.